GY.I.K.

MI A FOGLALÁS MENETE?

1. Ön beleszeret adott cicába :)

2. Felveszi velem a kapcsolatot. Elbeszélgetünk...többször.

3. Megkapja email-ben a szerződéstervezetet

4. Amennyiben minden rendben, elutalja a foglaló összegét. 

5. Erről számlát és elismervényt kap, mely az adásvételi szerződés részét képezi.

6. A foglalást követően 2-3 heti rendszerességgel küldök a cicáról fotókat és/vagy videót

GYEREKEKKEL ÉS MÁS ÁLLATOKKAL KOMPATIBILISEK?

A szfinx rendkívül barátságos és játékos. Nagyon könnyen alkalmazkodik az új családjához. Gyerekekkel nagyon kedves és ragaszkodó, teljes mértékben mentes az agressziótól. Természetesen a gyermeket meg kell tanítani a cicával való helyes bánásmódra. Kutyákkal is zökkenőmentes szokott lenni az összeszoktatás. A tenyészetben is vannak kutyusok, tehát ez nem idegen számukra.


KANDÚRT VAGY NŐSTÉNYT VEGYEK?

Mivel a cicák többnyire ivartalanítva kerülnek új családjukhoz, ezért úgy gondolom mindegy melyik nemet választja. A fiúk talán picivel nyugisabbak. A lányok viszont beszédesebbek. :D

Alapvetően tehát szerintem mindegy, amelyikbe beleszeret, azt válassza! 

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS LEHETSÉGES?

Amennyiben nem tud a cicáért eljönni, házhoz szállítjuk. Csak házhoz! Semmi egyéb hely nem jöhet szóba a cica átadásához. Sem parkoló, sem pláza sem étterem. A házhozszállítás Kaposvárra díjtalan. Minden más esetben a házhozszállítás díja megegyezés szerinti, többnyire üzemanyag és autópálya matrica függvénye.

IVARTALANÍTVA VAGY IVARTALANÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGGEL - EZ MIT JELENT?

Ez a következőt jelenti.

- Amennyiben a kandúrok ivartalanítási kötelezettséggel kerülnek átadásra, akkor majd a gazdi feladata lesz, hogy 6 hónapos korukig a beavatkozást elvégeztesse az állatorvossal. Az ivartalanításig a törzskönyvet visszatartjuk! Az ivartalanítás tényét a gazdinak a cica műtéti hegéről készült fotóval és az oltási könyvbe beírt orvosi igazolással kell alátámasztani.

- Természetesen már ivartalanítva is költözhetnek a kandúrkák. Az ivartalanítás nem viseli meg őket.

- A nőstény cicák ivartalanítva kerülnek az új családjukhoz. Ezzel átvállaljuk a műtét utáni lábadozás időszakát. Ilyenkor fokozott gondozást ill. felügyeletet igényelnek. Tapasztalatunk szerint, a gazdiknak ez nagy könnyebbséget jelent! :)

KIVIHETEM-E PÓRÁZON SÉTÁLNI AZ UTCÁRA?

A privát véleményem, hogy én nem vinném ki az utcára pórázon mint egy kutyát. Nem kutya. Ellenben macska. Miért kellene az utcán sétáltatni? A többi fajta cica gazdája miért nem érez késztetést erre? Egy bengálit vagy ragdollt miért nem visznek sétálni? Szóval igazából nem értem, hogy egy szfinxet miért kell. Viszont, ha a gazdája vállalja az esetleges következményeket, akkor lelke rajta. Nem ítélek el senkit aki sétáltatja a szfinxét, de személy szerint nem lelkesedem az ötletért. Mindenesetre érdemes konzultálni előtte az állatorvossal, és követni az ezzel kapcsolatos javaslatait. A témáról parázs viták szoktak kialakulni pl. a facebook-on a macskás csoportokban ill. fórumokon. 

NEM TUDOM HOGYAN KELL A FÜLÉT KIPUCOLNI ÉS A KARMÁT LEVÁGNI!

Semmi gond! Ne aggódjon ezért! Személyesen minden tudnivalót elmondok illetve megmutatok! :) 

Az interneten elérhetőek ezzel kapcsolatban oktató videók :)