Rólunk

SIPKOVSZKY GABRIELLA vagyok, a POMPADOUR KANADAI SZFINX TENYÉSZET tulajdonosa. A tenyészet Európában, Magyarországon található. Kaposvár mellett egy kis településen élek családommal, cicáinkkal és kutyáinkkal. 

A kopasz cicák iránti szerelem akkor kezdődött, mikor egy macskakiállításon megláttam egy szfinx kandúrt. Elhatároztam, egyszer nekem is lesz egy ilyen fenséges és elegáns macskám. Ez a vágyam 2014-ben megvalósult. Ekkor érkezett a családba Sally, egy kecses szfinx leányzó személyében, aki rabul ejtett, és éreztem csoda történik. Minden nappal jobban erősödött bennem az érzés, Sally nem az utolsó szfinxem. Hamarosan csatlakozott hozzá a többi cicám. A fajta iránti szeretetem egy tenyészet formájában öltött testet, és megalapítottam a POMPADOUR tenyészetet. 

Minden macskám kiváló vérvonallal rendelkezik és egészséges. A cicák fertőző és genetikai betegségekre szűrtek / FeLV,FIV, FIP, FcoV, Cms, Hcm/ negatív tesztekkel rendelkeznek. 

Kizárólag Kanadai Szfinx tenyésztésével foglalkozom.

Tenyészetünk a PANORÁMA MACSKA EGYESÜLETNÉL illetve a WCF-nél regisztrált hivatalos tenyészet. 

Tenyészetünk zárt tenyészet, ami azt jelenti, hogy saját kandúrjaink vannak, külső fedeztetést kandúrunkkal nem vállalunk, és nőstény macskáinkat idegen kandúrral nem fedeztetjük. Kiscicáink a családban velünk, kutyáink és fajtársaik között szocializálódnak. Jó idegrendszerűek, játékosak, élénkek, kedves kis dorombológépek. A cicák ivartalanítva vagy ivartalanítási kötelezettséggel, 14-16 hetes koruk körül költözhetnek új családjukhoz. 

Kizárólag törzskönyvezett, szűrt cicák kerülnek a gazdikhoz. A tenyésztési programból kikerülő felnőtt macskáim, kizárólag ivartalanítás után költöznek új családba.

Arra törekszem, hogy a születendő almokból minden szempontból egészséges, kiegyensúlyozott és boldog cicák kerüljenek a gazdikhoz. Célom, hogy kiscicáink szépek, egészségesek, kedvesek és a legtípusosabbak legyenek, valamint az, hogy a kiállításokon minél jobb eredményeket érjünk el. Minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy macskáim a lehető legjobb fizikai és mentális állapotban legyenek. Úgy gondolom, hogy mindezek biztosításához, folyamatosan tanulnom kell, ezért szakmailag minél több ismeretet igyekszem elsajátítani, pl. elvégeztem a Kaposvári Egyetem macskatenyésztői kurzusát.


                                  Örömmel töltene el, ha tenyészetem egyik bársonytalpúja tenné örömtelivé napjait!

Miért válasszon Pompadour cicát?

mert....

  • Ellenőrizhető, megtekinthető tenyészállomány
  • Egészségügyi garancia
  • Jól szocializált, kiegyensúlyozott, nyugodt idegrendszer
  • Fiatal és zárt tenyészet, genetikailag friss génállomány
  • Folyamatos kapcsolattartás és tanácsadás a gazdikkal
  • Az ivartalanítással járó esetleges kockázatot átvállaljuk
  • Házhozszállítás

Ha úgy határoz, hogy magához vesz egy Pompadour Szfinxet, soha nem fogja megbánni a választást!